Smart Garden Refill 3-pack - Örter
Köp extra växtkapslar i 3-pack till din Smart Garden.
Pepparmynta
Pepparmynta är MacGyver bland värdens örter, användbar till allt från dessert, till te, till soppa, köttmarinad och annat. Pepparmyntans uppfriskande blad sägs ha lugnande och renande egenskaper. Det är också en riklig källa av mangan, koppar och Vitamin C.
Timjan
Timjan är en av de bästa örterna för att smaksätta kött, fisk, marinader, svamp, ägg, bönor, potatis - ok, vi stannar där. Denna vitaminrika ört behåller sin smak även vid uppvärmning. Timjan används ofta för att göra lugnande, medicinska teer och fräschar upp luften i alla rum.
Lavendel
Som är en medlem av myntafamiljen. Lavendel har en arom så fantastisk, att du vill brista ut i sång av typen Sound-of-Music. Lavendelolja har kända antiseptiska och antiinflammatoriska egenskaper. Använd lavendel i dina bakverk eller för att piska din inredning i form.
Basilika
Basilika kallas ofta kungen av örter av en orsak. Det är en riklig källa av A-vitamin, är enkel att odla och ger smak åt allt från pizza, pasta till sallader. Basilika omvandlar dina matupplevelser och din hälsa.
Gräslök
Uppskattad för den goda smaken och smakfulla blommor, gräslök är ovärderlig för alla trädgårdsodlingar. Njut av gräslök i soppor, sallader, på smörgåsar och mycket annat, eller använd saften från bladen för att bekämpa svampinfektioner och mögel. Gräslök har varit populärt sedan medeltiden och är en fortsatt populär ingrediens i Frankrike, Sverige och andra kök.
Oregano
Med sitt medelhavsursprung, är oregano är mångsidig och omtyckt ört. Nuförtiden används det ofta i filipinska, latinamerikanska och medelhavskök. Oregano är en fantastisk krydda till pizza, köttmarinader, grönsaksrätter och mycket annat.
Rosmarin
Denna aromatiska ört används ofta i medelhavsköket. Rosmarinolja används även för att förbättra minnet och humöret bland flera andra användningsområden.
Koriander
Korianderbladen är särskilt rika på A-vitamin, C-vitamin och K-vitamin. Alla delar på koriander är ätbara, men de färska bladen och de torkade fröna är de delar som traditionellt används vid matlagning.